Saturday, 23 April 2011

Mustika-juustukook valge šokolaadiga

Midagi tõeliselt head maiasmokkadele!
Põhi:
200g Marie küpsiseid
150g võid (kuna ma laktoosi ei talu, siis kasutasin taimsetel rasvadel põhinevat Becelit)
Täidis:
600g maitsestamata toorjuustu (mina kasutasin Philadelphiat)
250g ricotta kohupiima
1dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
1dl maisitärklist
3 muna
200g valget šokolaadi (Mina kasutasin Fazeri küpsetamiseks mõeldud šokolaadi)
Kate:
2dl mustikaid
suhkrut
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 26cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Mmina küpsetuspaberit ei pannud kuna on selline vorm, mis kooki kinni ei jäta :) Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja ricottaga. Lisa tärklis, vaniljesuhkur ja ükshaaval munad, ise vahustamist jätkates. Lõpuks sega hulka hakitud valge šokolaad. Laota täidis põhjale, puista peale mustikad ja veidi suhkrut.
Küpseta 175° juures 50 minutit. Lülita ahi välja ja küpseta ahju järelkuumuses veel 30-40 minutit. Lase jahtuda ja seejärel üleöö külmas seista. Kaunista soovil tuhksuhkruga.
Eks see tegemine aega võttis, aga asja sai :D Kook sai übermaitsev ja hää :P Järgmine kord mõtlesin põhja küpsistele lisaks purustada ka halvaad ;)


No comments:

Post a Comment