Thursday 19 May 2011

Pehme shokolaadikook muscovado-mandli glasuuriga


Jälle üks enda leiutis :)

Sisu:
115g võid
3 muna
150g suhkrut
100g maitsestamata toorjuustu
100g domino küpsiseid
100ml piima
2 banaani
200g jahu
2tl küpsetuspulbrit
0,5tl kaneeli
1 õun
150g tumedat shokolaadi

Glasuur:
75g muscovado tumedat suhkrut 
50g mandlilaaste 
100ml piima
2spl võid

Või sulatada. Munad vahustada suhkruga. Toorjuust mikserdada koos piima, domino küpsiste ja banaanidega. Riivida õun. Segada jahu, küpsetuspulber ja kaneel. Sulatada shokolaad. 
Segada kõik kokku ja panna võiga määritud küpsetusvormi (mina tegin 28cm vormis). Küpsetada 200 kraadi juures u 35 min. Oleneb muidugi ahjust. Mul on vana ahi ja raske aega ja kraade täpselt määratleda.
Lõpuks valada kook üle glasuuriga ja lasta veel u 10 min ahjus küpseda.

Lasta jahtuda ja nautida koos külma piimaga :)
Head isu! :)

Ps. Koogi all olev taldrik on minu enda disainitud! ;)


No comments:

Post a Comment