Monday 6 May 2013

Mahlane keeks virsikute, marmelaadi ja valge šokolaadiga

See on parim keeks, mida kunagi söönud olen! Ei ole kuiv ja lihtsalt sulab suus :P 
Ja värvilised marmelaaditükid muudavad keeksi ka silmale ilusaks :)

Ühe keeksi jaoks läheb vaja:
Virsiku konservi 225g
1 dl konservi vedelikku
100 g võid
150 g (pruuni) suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrt
0,5 tl söögisoodat
50 g kookoshelbeid
150 g värvilist marmelaadi
100g valget shokolaadi

Nõruta virsiku konservid, jäta vedelik alles. Haki virsikud. Haki marmelaad. Vahusta pehme või koos suhkru ja vanillisuhkruga õhuliseks kreemiks.
Lisa võivahule pidevalt edasi mikserdades munad. Edasi sega käsitsi hulka küpsetuspulbri ja soodaga segatud nisujahu, kookoshelbed, hakitud virsiku-ja marmelaaditükid ja 1 dl konservivedelikku.

Võta keeksivorm. Lõika küpsetuspaberist selline riba, mis kataks vormi põhja ja ulatuks mõlemalt poolt üle kitsamate äärte. Nendest ribadest tõstes on hiljem kerge keeksi vormist välja võtta :)

Vala keeksitainas vormi. Küpseta 160 kraadi juures 45-50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Lase vormis jahtuda, seejärel tõsta küpsetuspaberi abil välja. Sulata veevannil valge shokolaad ja vala keeks üle. Pane mõneks ajaks külmkappi, et shokolaad taheneks. Võta välja ja naudi! ;)

Kahjuks lahti lõigatud keeksist pilti ei jõudnud teha kuna keeks sai ennem otsa :D


No comments:

Post a Comment