Saturday 26 April 2014

Vegan banaani-mango jäätis

Imelihtne, kerge ja maitsev "jäätis"! :)

Selleks vajad ainult küpseid banaane (3 tk), ühte küpset mangot ja maitseks veidi kakaod. Kakaod kasutasin mahetoodangut, mis ei sisalda üleliigset ja kahjulikku kraami, koosnedes ainult toorroosuhkrust ja kakaost. Ja mango vali ikka selline, mis oleks tõesti küps, pehme ja mahlane. Toores mango on kõva ja maitseomadustelt pole ka ikka see :) 

Pese, koori ja tükelda banaanid ja pane kaanega karbis sügavkülma. Pese, koori ja tükelda mango ja pane samuti kaanega karbis sügavkülma. 

Kui mõlema tükid on külmunud (kuskil 1-2 tundi), siis võta nad välja ja lase toas u. 5 min kohaneda. Kui soovid kihiti jäätist nagu mina, siis mikserda mõlemad komponendid eraldi. Mina tegin saumikseriga, aga võid teha ka blenderiga. Kergemaks mikserdamiseks võid lisada ka veidikene vett või kookospiima või riisipiima. Kui mõlemad on eraldi ära mikserdatud ja muutunud mõnusaks kreemjaks vahuks, siis võtta klaasist serveerimisnõu või pokaal ja lao banaan ja mango kihiti sinna sisse. Peale raputa kakaopulbrit. Naudi! 


Lihtsuses peitub võlu ;)

No comments:

Post a Comment