Monday 28 April 2014

Toormartsipanist kommid

Leidsin retsepti internetist ja katsetasin kohe ära. Väga maitsvad maiused tulevad! ;)

Toormartsipan:
2 tassi mandlijahu
3-4 spl agaavisiirupit
1 tl vanilliekstrakti

Šokolaadi koostis:
Pool tassi külmpressitud kookosõli
2 spl agaavisiirupit 
Veerand tassi kakaopulbrit
1 tass kookoshelbeid või mandlilaaste või pähklitükke või kuivatatud marjatükke vms millega palle kaunistada

Martsipani valmistamine:


  • Sega kausis mandlijahu, agaavisiirup ja vanilliekstrakt ning sõtku kätega kuni see muutub tugevaks kleepuvaks tainaks
  • Rulli väikesed pallikesed
  • Kui soovid ilma šokolaadikatteta pallikesi, siis rulli neid kookoshelvestes vms kuni kõik on kaetud

Šokolaadikatte valmistamine:

  • Soojenda tasasel tulel kookosõli kuni see muutub pehmemaks. See ei tohiks muutuda liiga vedelaks, lihtsalt pehmeks (kuna minul oli ta juba toas läinud ise piisavalt pehmeks, ei pidanud teda soojendama hakkama)
  • Pane kookosõli suuremasse tassi, lisa agaavisiirup ja kakao, sega ühtlaseks
  • Kasta martsipanipallid ühekaupa šokolaadi sisse, tõsta välja ning rulli kookoshelvestes vms kuni nad on üleni kaetud
  • Aseta näiteks kaanega karpi ning pane vähemalt 30 min külmkappi tahenema
Naudi! :)

No comments:

Post a Comment