Monday 28 April 2014

Vegan lehttaignapirukad päikesekuivatatud tomatite, roheliste läätsede ja porgandiga

Väga maitseküllased ja toitvad :) Sellest kogusest tuleb umbes 24-25 tk.

Vaja läheb:
500g vegan lehttainast

Täidiseks:
100g keetmata rohelisi läätsi
200g tükeldatud päikesekuivatatud tomateid õlis (mina kasutasin Rainbow omasid basiilikaõlis)
450g keedetud porgandit
2 sl päikesekuivatatud tomatite õli
1 punane sibul
veidike kuivatatud tüümiani
maitse järgi himaalaja või meresoola

Pane sügavkülmutatud lehttainas mõned tunnid või öö ennem küpsetamist tavalisse külmkappi.

Pese, leota ja keeda läätsed. Kui ei õnnestu leida tükeldatud päikesekuivatatud tomateid, siis tükelda need ise. Koori keedetud porgandid ja tee kahvliga puruks või riivi. Pane paar supilusikatäit päikesekuivatatud tomatite õli pannile ja prae seal hakitud sibul, tüümian ja sool. Prae paar minutit. Lisa keedetud läätsed, hakitud tomatid ja porgandid. Sega ja prae veel paar minutit. Siis on täidis valmis.

Eelkuumuta ahi 180-200 kraadini. Kui tainas on sulanud, rulli see jahusel pinnal laiali ja lõika ruutudeks. Aseta 2-3 teelusikat täidist iga ruudu keskele. Tõsta tainanurk selle vastas olevale nurgale, et tekkiks kolmnurk. Vajuta taina ääred kinni. Aseta pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-200 kraadi juures u 18-20 min või kuni kolmnurgad on kohevad ja kuldpruunid.


Head isu!



No comments:

Post a Comment