Thursday 24 April 2014

Vegan juust Cheddar

Leidsin selle retsepti Sandra Vungi lehelt ja tundus isuäratav. Seda juustu on imelihtne teha ja maitse on võrratu!
Kõik koostisosad ja lusikad oleks vaja rivistada pliidi kõrvale valmis, et kohe kiirelt võtta. Vispel peamine abivahend samuti. Juustusegu peab korralikult mullitama ja keema, et kõik asjad omavahel hästi seguneks. Pane valmis ka üks sügavam keraamiline/klaasist keskmise suurusega kauss ja piserda see oliiviõliga, sinna läheb hiljem valmis juustusegu.

Vaja läheb:

  • 2 purki täisrasvast kookospiima (rasvasisaldus 16-18%)
  • 1 tl heledat palsamiveiniäädikat
  • 2 tl meresoola
  • 3 tl agar-agari pulbrit (kindlasti pulber, mitte helbed)
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 3 tl Meira broilerimaitseainet (sisaldab looduslikke aineid)
  • 6 spl maitsepärmi ehk pärmihelbeid
  • 5 spl maisitärklist 
Aja kookospiim potis keema ja keeda veidikene umbes pool minutit kuni piim on täiesti segunenud. Lisa äädikas ja vispelda läbi, lisa sool ja vispelda, lisa agaripulber ja vispelda hästi läbi. Keeda ja sega pidevalt vispeldades umbes minut aega. Lisa paprikapulber, broilerimaitseaine ja maitsepärm. Vispelda korralikult ja keeda umbes pool minutit. Lisa maisitärklis. Keeda umbes 2 min tugevalt vispeldades, et tärklis tükki ei jääks.
Vala kuum ja vedel juust õliga piserdatud kaussi ja jäta toatemperatuurile 30 minutiks jahtuma. Seejärel pane juust umbes 40 minutiks sügavkülma. Peale seda saab juustu juba kasutada, aga parima konsistentsi saavutab ta siis kui on peale sügavkülma veel üle öö tavakülmikus olnud. Lõika juustuääred noaga tasakesi kausi küljest lahti ning kummuta juust taldrikule.
Selle konkreetse retsepti põhjal tuleb selline parajalt pehme juust, mida on hea võileivale määrida ja mida saab ka ahjuroogadele peale panna kuna sulab kenasti. Kui paned agar-agari pulbrit rohkem saad kõvema juustu, mida saad juustunoaga lõigata ja isegi riivida. Seda saab kasutada kõikvõimalikes toitudes, tavalise juustu asemel.

Imehea Cheddar!

Järjest paremaks läheb :P


No comments:

Post a Comment