Sunday 11 May 2014

Rikkalik šokolaadine kookosekook

Leidsin selle retsepti ühest toortoidu kokaraamatust ja mõtlesin emadepäevaks proovida. Varu aega kuna on palju koostisosasid ja mäkerdamist, aga tulemus on seda väärt :) 


Põhi:
150 g mandleid
50 g Kreeka pähkleid
180 g pehmeid datleid
1 spl toorkakaopulbrit

Sisu:
250 g India pähkleid
200 ml kookoskoort
100 g kookoshelbeid
150 g kookosrasva
100 g maasikaid
2 tl vaniljepulbrit
100 ml vett
1 tl agar-agarit
5 spl datlisiirupit või muud looduslikku magustajat (originaal retseptis kasutati mett)

Pealmine kiht:
3 küpset avokaadot (mina panin 1 avokaado ja 2 banaani)
70 g toorkakaomassi
2-3 spl datlisiirupit või muud looduslikku magustajat (originaal retseptis kasutati mett)

Kaunistamiseks:
Maasikaid, kivideta viinamarju, vaarikaid või mis iganes sulle endale meeldib ja tumedat 70%-list shokolaadi

Purusta mandlid ja Kreeka pähklid, lisa juurde pehmed datlid (kui on kuivad datlid, siis enne leota 1h) ning kakaopulber. Jahvata ühtlaseks massiks. Saadud segu suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja (põhjale pane küpsetuspaber). Lõika maasikad pikkupidi pooleks ning suru südamik väljaspool koogivormi külgedele.

Sisu jaoks jahvata puruks India pähklid. Sulata kookosrasv. Valmista agar-agari segu, segades 1 tl agar-agarit 100 ml vette ning lastes pliidil keema tõusta. Mikserda või blenderda ühtlaseks paksuks massiks jahvatatud mandlid, kookoskoor, kookoshelbed, sulatatud kookosrasv, vaniljepulber, agar-agari segu ja datlisiirup või muu looduslik magustaja. Saadud segu vala põhjale. Pane külmkappi tahenema. Senikaua valmista pealmine kiht, sulatades eelnevalt pliidil nõrgal tulel ja veevannil toorkakaomass. Mikserda või blenderda omavahel toorkakaomass, 3 avokaadot (või 1 avokaado ja 2 banaani) ja datlisiirup või muu looduslik magustaja. Segu vala koogi peale ühtlase kihina. Kaunista pealt meelepärasega ja riivi peale tumedat 70%-list shokolaadi. Pane ööseks külmkappi tahenema.

 Naudi!





No comments:

Post a Comment