Tuesday 8 December 2015

Piparkoogine juustukook

Kook, mis sobib hästi jõululauale magusaks :)

Põhi:
150g piparkooke
50g võid

Täidis:
175 g (1 karp) Philadelphia Milka toorjuustu 
25g rästitud metspähkleid
400g (2  karpi) Philadelphia toorjuustu
125g hapukoort või kreeka jogurtit (10% list)
2 muna
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut

Purusta piparkoogid ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Tükelda röstitud pähklid ning sega toasooja Milka toorjuustuga. Määri segu küpsisepõhjale.
Sega toasoe toorjuust, munad, suhkur, hapukoor (jogurt) ja vailjesuhkur ühtlaseks massiks ning vala vormi. 
Kuumuta ahi 175 kraadini, küpseta kooki umbes 45 minutit. Jäta kook ahju umbes 1 tunniks tahenema ning aseta jahtunud kook 5 tunniks kuni üleööks külmkappi. Serveeri šokolaadilaastudega.


No comments:

Post a Comment