Monday 7 December 2015

Spinati-juustukeerud

Plaanisin algul teha basiiliku-juustukeerud, aga väikese eksimuse tõttu said valmis hoopis spinati-juustukeerud kõrvitsa seemnetega. Ikka juhtub! :D 
Juustukeerud tulevad eriti head ja mahlased muffinipannis küpsetades, kuid muidugi võib neid ka ahjuplaadil teha. Kui speltajahu kodus pole, võid selle asemel kasutada ka tavalist nisujahu. 

Tainas:
25g toasooja pärmi
3 dl käesooja keefirit
7-8 dl speltajahu
2 sl oliiviõli
1 tl soola

Kate:
100g riivitud juustu
1 sl oliiviõli
pool potti basiilikut või ports spinatit

Määrimiseks:
1 muna

Kaunistamiseks:
0,5 dl kõrvitsaseemneid

Hõõru pärm soolaga vedelaks. Lisa keefir ja õli ning sega läbi. Edasi lisa vähehaaval jahu, sõtku ühtlaseks tainaks. Katarätikuga ja lase 40 min kerkida.
Katte jaoks sega riivitud juust, spinat ja õli köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks massiks. Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ja rulli mõlemad nelinurgaks. Määri juustumass ühtlaselt tainale ning rulli tainatükid kokku nagu rullbiskviit. Lõika rullid 2-3 cm paksusteks tükkideks. Tõsta need silikonvormidega vooderdatud või võitatud muffinipanni pesadesse (või pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile).
Lase 30 min räti all kerkida. Määri keerud munaga ning puista üle seemnetega. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit või kuni saiad on küpsed ja kuldset värvi.



No comments:

Post a Comment