Tuesday 8 December 2015

Toorjuustukook šokolaadiga

Suussulav kaaslane kohvi kõrvale :)

Põhi:
170 g digestive küpsiseid
70 g võid

Segu:
800 g Philadelphia toorjuustu
2,5 dl hapukoort või kreekajogurtit (10%-list)
2 dl suhkrut
2 muna
0,5 tl vanillipulbrit või 2 tl vanillsuhkrut

Kate:
100g 70% tumedat šokolaadi
175g (1 karp) Milka toorjuustukreemi

Kaunistuseks:
valget šokolaadi

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm koogivormi põhja.
Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja vanilliga. Mikserda juurde hapukoor (kreekajogurt) ning ükshaaval munad. Vala 3/4 toorjuustsegust küpsisepõhjale.
Sulata veevannil šokolaad. Järelejäänud segule mikserda juurde toasoe Milka toorjuust ning kui segu on ühtlaselt helepruun, lisa sulatatud šokolaad. Vala segu vormis olevale toorjuustusegule ning tõmba noaga koogile siksakke kuni tekib muster.
Küpseta 160 kraadi juures 1 tund 10 min. Küpsemisaja lõppedes keera kuumus maha ning jäta kook ahju tahenema. Jahtunult aseta koogivormi peale toidukile või foolium ning hoia üleöö külmkapis. Riivi kaunistuseks peale valget šokolaadi.


No comments:

Post a Comment